Servis matičnih ploča i grafičkih kartica

Matične ploče su jedna od vitalnih komponenti svakog računara. Njihovo servisiranje zahteva visoku stručnu i tehnološku opremljenost kao i potrebno znanje i iskustvo u dijagnostikovanju i otklanjanju najrazličitijih vrsta kvarova.

Naš servis je u mogućnosti da odgovori svim ovim zahtevima i izvrši i najkomplikovanije intervencije na matičnim pločama i grafičkim karticama.

U tu grupu intervencija spadaju: zamena ČIPSETA (CHIPSET), SEVERNOG MOSTA(NORTHBRIDGE), JUŽNOG MOSTA (SOUTHBRIDGE), GRAFIČKOG ČIPA (GPU), kao i svih ostalih vrsta BGA kola koja se sreću na matičnim pločama.

Prilikom servisa koristimo isključivo NOVE rezervne delove.

Pored ovih intervencija u mogućnosti smo da otklonimo i ostale kvarove na matičnim pločama i grafičkim karticama:

- Zamena neispravnih MOSFET tranzistora i linearnih stabilizatora,

- Zamena neispravnih SUPER I/O kontrolera i PWM kontrolera kao i svih ostalih čipova bez obzira na vrstu i proizvodjača,

- Zamena neispravnih integrisanih Zvučnih i LAN kartica i kontrolera,

- Zamena svih ostalih SMD (otpornika, kondenzatora, tranzistora, dioda...) i drugih komponenti.

Šta servisna intervencija dodatno obuhvata (uključeno u cenu servisa):

Fizičko čišćenje unutrašnjosti računara (samo za laptop računare) kada se vrši neka od intervencija na otklanjanju elektronskih kvaraova matične ploče (ne odnosi se na intervencije zemene kablova i konektora ili drugih vrsta mehaničkih komponenti i modula);

Kompletan remont i čišćenje hladnjačkog sistema kao i zamenu svih termalnih provodnika (termalne paste) kada se vrši neka od intervencija na otklanjanju elektronskih kvarova matične ploče (ne odnosi se na intervencije zemene kablova i konektora ili drugih vrsta mehaničkih komponenti i modula);

Osim popravke i/ili zamene neispravne komponente matične ploče, u sklopu te intervencije vršimo i proveru ispravnosti svih ostalih komponenti računara koji je predmet servisne intervencije.

Čineći to, omogućićemo vašem računaru da još dugo vremena radi na propisan način bez dodatnog ulaganja i preventivno delovati na pojavu drugih vrsta kvarova.

Na taj način uštedećete više hiljada dinara, koliko bi te usluge inače koštale da se obavljaju pojedinačno.

Važno je znati:

- popravljamo matične ploče i grafičke kartice svih vrsta laptop i desktop računara, bez obzira na vrstu i proizvodjača
- vreme za utvrdjivanje vrste kvara je do 1-3 dana od dana donošenja u naš servis.
- proceduru za prijem i servisiranje računara i komponenti možete pročitati OVDE
- dajemo garancija na ugradjene rezervne delove i servisnu intervenciju koja je izvršena.